mei 24, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Twee maal proficiat aan het college

Jaja, gewoon regelrecht proficiat. Geslaagd voor de eerste test met slechts enkele minpunten…

In de eerste plaats voor het feit dat door werk te maken van de uitbreiding van het gemeentehuis er plek vrijkomt in de Kerkstraat om de gemeentelijke kinderopvang uit te breiden.

En in de tweede plaats voor de aanzet om werk te maken van de uitbreiding van de KMO-zone en bijhorende plaats voor een volwaardig containerpark.

In maart schreef ik over de gemiste kansen in de begroting en nu twee maand later is de situatie of het uitzicht op die situatue al gewijzigd.

Dankzij de unanieme goedkeuring op de gemeenteraad van 23 mei kan er nog deze zomer gestart worden met de afbraak van het huis Van Thuyne en kan volgend jaar in mei of zo de feestelijke opening van de uitbreiding van het gemeentehuis gevierd worden.

De valse noot in het verhaal is de kostprijs van het huren, maar da’s deels te wijten aan de vorige bestuurders, dus kan nu niet geheel op het rapport van deze ploeg in mindering gebracht worden.

Belangrijker is dat de burgemeester bevestigde dat de financiële dienst zeker verhuist naar het nieuwe gebouw en dat de vrijgekomen ruimte in de gebouwen aan Het Hemelrijk zeker zullen aangewend worden om de uiterst succesvolle kinderopvang uit te breiden. De burgemeester noemde dat quasi een morele verplichting om de jonge gezinnen niet alleen een plek om te wonen aan te bieden in de nieuwe verkavelingen, maar ook te ondersteunen in een goeddraaiende dag- en buitenschoolse opvang.

Het klonk alsof Fredy plots een GVP’er was: ik hoorde mijn eigen woorden door een ander uitspreken. Schitterend! Bravo!

Het was ook een positief punt om te horen dat er nu snel werk wordt gemaakt om een nieuw RUP op te stellen voor de uitbreiding avn de KMO-zone, maar tegelijk om bijkomend extra terrein te voorzien voor openbaar nut: een containerpark met andere woorden.

Minpunten waren er enkel weer ten dele omdat er 30.000 € ten dele worden weggegooid aan het nooit in voege getreden BPA, maar tja, ook dat was deels de schuld van vorige keer.

De burgemeester hengelde daarbij actief naar de beloofde flessen champagne (mijn blog wordt dus wel aandachtig gelezen, heb ik gemerkt). Geen schrik Fredy, beloofd is beloofd en als het containerpark er staat voor 2010 zal ik jullie de flessen met veel plezier overhandigen op de opening van het containerpark. Het zal er zijn van “Chateau GVP Grand Cru” (of zoiets…).

Het is zoals Roland Bonami van Groen! opmerkte bij het feit dat bij de uitbreiding wordt gekeken naar het gebruik van zonnepanelen en een zonneboiler: dankzij een aanwezige en aandachtige oppositie worden goede punten gescoord.

Ik heb dan het college ook oprecht twee maal proficiat gewenst en doe dat bij deze nog eens.

Weet mij enkel tijdig te waarschuwen zodat ik nog de tijd heb om naar Reims te rijden…

Enne, er staan nog leuke suggesties op deze blog. Ik zal echter voortaan nog vaker een beloning in het vooruitzicht stellen bij het realiseren ervan… Een goede zaak voor de ganse gemeente…