jun 16, 2014 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Wat twee borden kunnen doen

Wie in het centrum van Knesselare woont of wandelt, zal het zeker al gemerkt hebben. Er is geen zwaar vervoer meer. Is er een ramp gebeurd? Is Beernem of Sint-Joris getroffen door een nucleaire ramp? Heeft iemand het industrieterrein van Beernem afgebroken? Of is de E40 versperd?

Neen beste vrienden, men heeft gewoon enkele oranje borden geplaatst met de mededeling dat het centrum van Knesselare geen doorgang meer biedt. Gewoon simpele borden, nog niet eens op strategische plaatsen zoals op de E40 zelf.

Dat wil meteen ook zeggen dat we kunnen vaststellen dat er heel wat chauffeurs zijn die het centrum van Knesselare regelmatig gebruiken (en dus weten dat ze nu geen doorkomen aan is) én dat de occasionele chauffeurs gewoon hun GPS volgen (die nu dankzij TMC weet dat er geen doorgang is).

Ik ken een schepencollege dat ooit heeft gezegd dat de situatie veel te complex was om op te lossen met een verbod en enkele goede aankondigingsborden. Dat schepencollege zou eens het volgende goed moeten lezen:

SHAME ON YOU!

De situatie vandaag bewijst gewoon dat het wel simpel op te lossen is en dat al de rest gezwam is. In Aalter staan geen urenlange files op de E40 buiten de spits, het rond punt zit niet hopeloos vast.

Op zijn minst was dit de gelegenheid geweest om samen met het Vlaams gewest te onderzoeken hoe het verkeer zich verplaatst heeft. Want het is niet weg, het zit nu elders. Maar als de uitkomst is dat het verkeer zich niet verplaatst heeft naar andere plaatsen waar het niet thuis hoort maar wel naar de wegen die er voor bedoeld zijn.

Voor alle politici die nu nog hun kop in ’t zand hebben steken: trek hem er uit en kijk eens uit uw doppen. Volgens mij hebben jullie de kans om een oplossing te onderzoeken en permanent te maken. De mensen uit Knesselare dorp zouden u er dankbaar voor zijn.