dec 21, 2011 - In de pers    No Comments

Regio ondervindt weinig hinder van staking

De kans dat u donderdag bij één van de gemeentelijke diensten voor een gesloten deur staat, is beperkt. De staking van de overheidsvakbonden heeft in onze regio weinig gevolgen. Grote uitzondering is Zelzate waar zowel het gemeentehuis als de gemeentescholen gesloten zullen zijn.

De reactie van burgemeester Filip Gijssels van Kaprijke is karakteristiek voor zowat alle gemeenten uit het Meetjesland en de Leiestreek. “We kregen het bericht van de stakingsaanzegging, maar het verleden leert me dat de gemeentelijke diensten daar weinig of geen gevolg aan geven.” Stakingen bij de lokale besturen zijn in onze regio ongebruikelijk, zoveel is duidelijk. “Er is weinig of geen belangstelling voor deze staking, we verwachten dan ook geen problemen”, zegt ook Henk Heyerick, burgemeester van Zulte. Gelijkaardige geluiden in Knesselare, Lovendegem, Aalter, Zomergem, Nevele en Sint-Laureins. In Maldegem kregen we geen reactie. Waar er wel gestaakt wordt zal het publiek daar amper hinder van ondervinden. In Assenede, Eeklo en Evergem worden enkel stakers verwacht bij de technische dienst. “Dit zonder gevolgen voor de dienstverlening”, klinkt het daar. In Deinze blijft alles open, ook het stedelijk zwembad. Uitzondering op de regel is Zelzate: het gemeentehuis en de beide gemeentelijke basisscholen zijn er donderdag gesloten. Bij het OCMW wordt de dienstverlening wél gegarandeerd. In het onderwijs is de situatie minder duidelijk. Voor middelbare scholen stellen zich weinig problemen omdat de lessen afgelopen zijn. In Knesselare doet David Geens een opmerkelijke oproep tot de scholen. De N-VA’er ging aan het rekenen. “Slechts 38% van ons leven werken we. De overige 62% van de tijd genieten we in plaats van bij te dragen aan ons sociaal systeem. Als we nu een extra bijdrage leveren dan is dit om ons systeem leefbaar te houden.” (GRG/KVZ/JSA)

© 2011 De Persgroep Publishing