Open brief aan de Knesselaarse scholen

Geachte directie & leerkrachten,

Als bezorgde ouder, betrokken ondernemer en verantwoordelijke politicus wil ik jullie vragen aanstaande donderdag niet te staken.

Dankzij ons goed onderwijssysteem heb ik leren rekenen en kan ik volgende rekensom maken.

We worden allemaal gemiddeld 85 jaar.

Om een witte boord job te hebben, studeren we gemiddeld minimaal tot we 22 à 23 jaar zijn. Als we dan op 55-jarige leeftijd wensen te stoppen, hebben we 32 jaar gewerkt ofwel slechts 37,6% van ons leven. De overige 62;4% hebben we in plaats van bij te dragen aan ons sociaal systeem, er van gekregen.

Rekening houdend dat we gemiddeld nog eens in onze beroepscarriere 3% van de tijd ziek (3% van 32 jaar is 0,96 jaar) zijn we dus 63,5% van ons leven aan het “genieten” van het systeem.

Welk systeem is overeind te houden als er slechts 1/3de wordt bijgedragen tov 2/3de wordt uitgehaald?

We hebben vette jaren en magere jaren (ook nog in de lagere school geleerd). We hebben nu magere jaren waarin we zelfs een extra bijdrage moeten leveren om ons systeem leefbaar te houden.

Ik hoop dat jullie deze belangrijke levensles aanstaande donderdag in één of andere vorm aan onze kinderen willen overmaken; enerzijds door zelf het goede voorbeeld te geven en niet te staken, anderzijds door misschien een deel van uw les op het juiste niveau te wijden aan het feit dat we allemaal solidair moeten zijn en ons steentje moeten bijdragen.

Met vriendelijke groeten,

David Geens

PS Nog een extraatje uit de lessen economie uit de middelbare school: als jullie staken, dan verplichten jullie een pak werkende ouders ook thuis te blijven. Dat kost ons nationaal inkomen een pak geld, waardoor het overheidstekort nog meer oploopt en we dus nadien allemaal nog een tandje extra moeten bijsteken om dat goed te maken. Kortom, staken is ook in uw eigen nadeel.