nov 18, 2011 - In de pers    No Comments

Bedrijfsbelasting afschaffen in crisis

GVP vraagt de gemeente Knesselare de bedrijfsbelasting in 2012 voor één jaar af te schaffen om de bedrijven in volle crisis wat ademruimte te geven. Maar dat wil de gemeente niet doen. Ook in 2012 zullen bedrijven in Knesselare belastingen betalen. Voor een bedrijf klasse 1 is dat 187,5 euro, voor een bedrijf klasse 2 is dat 93 euro en bedrijven buiten deze categorieën betalen 60 euro. “We moeten deze belasting afschaffen en bedrijven steunen tijdens de crisis”, vindt David Geens (GVP). Groen! vindt 187,50 euro per jaar voor een bedrijf dan weer belachelijk laag. “Zeker in vergelijking met wat een doorsnee gezin moet betalen”, zegt Roland Bonamie (Groen!). Burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) wil alles gewoon bij het oude laten. “Belastingen afschaffen is natuurlijk gemakkelijk. Maar kan de oppositie mij ook voorstellen geven om ons budget voor 2012 dan sluitend te maken?”, stelt hij. (JSA)

© 2011 De Persgroep Publishing