aug 3, 2011 - In de pers    No Comments

Start charmeoffensief om dokters te lokken

Knesselare is voor het eerst opgenomen op de lijst van het Riziv van gemeenten die een premie geven aan nieuwe huisartsen. David Geens (GVP) wil een charmeoffensief uitwerken.

Twee jaar geleden al luidde David Geens (GVP) de alarmbel en stelde hij dat er te weinig huisartsen zijn in Knesselare. “Een probleemgebied is volgens het Riziv iedere huisartsenzone waar men minder dan 90 huisartsen per 100.000 inwoners telt”, zegt David Geens. “Knesselare is zeker in dat geval. Het kan toch niet dat je naar de dokter belt en een dag moet wachten voor je geholpen wordt? Knesselare staat nu eindelijk op die lijst van gemeenten waar een huisarts die zich er vestigt een premie van 20.000 euro kan krijgen. Nu ik er in geslaagd ben om dit probleem officieel te laten erkennen, hoop ik op de volgende gemeenteraad het college te kunnen overtuigen een charmeoffensief op te starten naar afstuderende huisartsen. We moeten ook op gemeentelijk niveau maatregelen uitwerken, in de hoop daarmee enkele pas afgestudeerde huisartsen naar Knesselare te halen. Onze gezondheid is toch het belangrijkste wat we hebben, en dat moet gewaarborgd blijven qua ondersteuning.”

(JSA)

© 2011 De Persgroep Publishing