jun 24, 2011 - In de pers    No Comments

N-VA beslist na zomer over mogelijke kartels

N-VA wil volgend jaar ook in onze regio in zoveel mogelijk gemeenten als zelfstandige partij naar de kiezer. De knopen worden na de zomer doorgehakt.

In elke gemeente wordt volop gewerkt aan de opbouw van een eigen afdeling. “Het is de bedoeling om in zoveel mogelijk gemeenten met een aparte lijst naar de kiezer te trekken”, zegt David Geens, voorzitter van het arrondissement Gent-Eeklo. “Ten vroegste na de zomer wordt gemeente per gemeente beslissingen genomen. Vast staat dat in het gebied Gent en Meetjesland de gemeenten die met een partner naar de kiezer trekken, op één hand te tellen zullen zijn.”

Aparte lijst

In Nevele en Deinze is het al zo goed als zeker dat de N-VA met een aparte lijst opkomt, hetzelfde geldt voor de nieuwe afdeling in Zelzate. In Zulte is er nog geen duidelijkheid over wat de partij gaat doen en in Lovendegem staat die beslissing pas in het najaar op de agenda. In Aalter is het nog altijd grote liefde tussen de CD&V van Pieter De Crem en de N-VA. De kans dat de twee partijen samen opkomen is groot. In Assenede leeft de kans dat Samenplus en N-VA samengaan. Daar stapt schepen Guido Van De Veire die nu bij Samenplus hoort, over naar N-VA. In Knesselare wordt het wellicht een zelfstandige lijst, want daar woont boegbeeld David Geens. Ook Evergem wordt met schepen Joeri De Maertelaere zeer waarschijnlijk een aparte lijst. In Eeklo moet nieuwkomer Michel De Sutter sterk genoeg zijn om een volledige lijst samen te stellen. In Waarschoot krijgt schepen Walter De Muynck een bestuursfunctie bij N-VA. Wat zijn huidige WGB gaat doen, is nog niet beslist. In Maldegem trok N-VA vorige keer met OGP naar de kiezer. Dat zou nu opnieuw kunnen, maar in de wandelgangen wordt gezegd dat N-VA dan wel de voortrekkersrol wil spelen.

(JSA/GRG/KVZ)

© 2011 De Persgroep Publishing