mei 26, 2011 - In de pers    No Comments

Elektrische toestellen voortaan gratis op containerpark

Knesselare gaat het reglement van het containerpark aanpassen zodat inwoners gratis hun afgedankte elektrische toestellen kunnen afleveren.

David Geens (GVP) wees het gemeentebestuur van Knesselare er vorige maand al op dat ze volgens hem onwettig handelen. “Aan de ingang van het containerpark van Knesselare moet elke bezoeker 2 euro betalen”, zegt David Geens. “Dat is niet wettig. Vlaamse gemeenten zijn verplicht om afgedankte elektrische toestellen gratis aan te nemen. In de winkel betalen wij daarvoor een Recupel-bijdrage. Door de inwoners van Knesselare ook aan het containerpark te doen betalen, moeten wij dus twee keer betalen. Dat kan niet.”

Na een artikel in onze krant beloofde het schepencollege het probleem te onderzoeken. “Dat is nu gebeurd en we passen ons reglement aan”, zegt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910). “Iedereen kan gratis de afgedankte elektrische toestellen naar het containerpark brengen. We gaan daarvoor speciaal een soort nulzone invoeren in het containerpark. We moeten wel de praktische uitwerking nog op punt zetten. Want weinig mensen komen enkel met hun elektrisch toestel naar het containerpark. Meestal hebben ze ook nog andere spullen mee, waarvoor dan wel moet betaald worden.”

(JSA)

© 2011 De Persgroep Publishing