mei 12, 2011 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Ik had gelijk: elektrische apparaten voortaan gratis naar containerpark

Zoals ik al schreef op 16 april, had ik op de vorige gemeenteraad het College er op gewezen dat ze voor ons “containerpark” (what’s in a name) onterecht geld vroegen voor mensen die afgedankte elektrische apparaten wilden deponeren in de Recupel-container.

Gisteren bevestigde het College op een flauwe manier mijn gelijk. Ze vragen geen geld voor het storten van afval, maar wel voor de “aanvoer” van afval.

Spijkers op laag water en zelfs dan nog: we betalen reeds recupel, er moet in de gemeente een gratis mogelijkheid zijn. Punt uit.

En dus is het College wel overstag gegaan, wetende dat ik anders klacht zou indienen. Men belooft nu het reglement aan te passen.

Maar daar moet u niet op wachten: als u elektrische apparaten wil gaan afgeven op het containerpark en men laat u niet binnen zonder een knip in de kaart, bel gerust mij of de politie. Correct is correct.

Let wel, als u ook ander afval wil deponeren, dan is het wel normaal dat u moet betalen.