apr 19, 2011 - In de pers    No Comments

Verdient gemeente twee maal aan elektro-afval?

Knesselare Volgens oppositielid David Geens (GVP) int de gemeente op een onwettige manier geld van wie afgedankte elektrische apparaten indient op het ‘tijdelijke’ containerpark.

‘Sinds 2001 is er een wetgeving die bepaalt dat afgedankte elektrische apparaten gerecycleerd moeten worden’, aldus Geens. ‘Bij de aankoop van ieder nieuw apparaat zit een zogenaamde Recupel-bijdrage om de kosten van ophaling en verwerking te betalen.’

‘Bij de aankoop van een nieuw elektrisch toestel kan u uw oud exemplaar afgeven aan de verkoper, maar als u geen nieuw toestel koopt, dan kan u altijd terecht in het containerpark. Recupel heeft daarvoor een akkoord gesloten, waardoor particulieren hun afgedankte toestellen gratis kwijt kunnen in de containerparken’, gaat hij verder.

In Knesselare moet men 2euro toegangsgeld betalen voor het containerpark. Volgens Geens kan dit niet voor wie een elektrisch apparaat binnen brengt, want dan betaalt men twee maal.

‘Op mijn mondelinge vraag beloofde de burgemeester dit na te kijken, maar als men tegen volgende gemeenteraad geen punt naar voren brengt om deze toestand te reguraliseren, dan zal ik zelf een punt indienen. Wordt dat niet goedgekeurd, dan zal ik klacht indienen bij de hogere overheid.’

(mye)

© 2011 Corelio