mrt 12, 2011 - In Vlaanderen    No Comments

Oproep om Maldegem te bevlaggen met de Vlaamse Leeuw

Een landelijk dorp met een stokoude en oertraditionele CD&V-burgemeester krijgt het koningspaar op bezoek en dan moet Maldegem, gelegen op de grens met Nederland, op en top Belgisch zijn, volgens burgemeester Johan De Roo.

En je zal het als inwoner geweten hebben. De burgemeester heeft de politie duidelijk richtlijnen meegegeven. In Het Laatste Nieuws van vandaag kon je niet naast de volgende waarschuwing lezen:

De politie zal donderdag streng toezien op de vlaggen met de Vlaamse Leeuw. “Natuurlijk is het niet verboden om de Vlaamse Leeuw uit te hangen. Maar het moet wel om de officiële vlag gaan,” aldus de politie

Ook de winkels zijn gebrieft. Ik was vandaag in de Colruyt en daar speelt men handig in door vlaggen te verkopen. Natuurlijk verwacht je daar dan onze vlag, maar in plaats van onze trotse Leeuw verkoopt men er enkel de Belgische driekleur. Ik had van Colruyt eigenlijk meer burgerzin verwacht en met name een Vlaamse reflex. Per slot van rekening zijn ze een Vlaams bedrijf.

Ik roep dan ook op aan Vlaanderen Vlagt, de VVB en alle inwoners van Maldegem aanstaande donderdag te tonen dat het Meetjesland een trotse Vlaamse regio is en massaal de Vlaamse Leeuw uit te hangen.

Ik hoop ook dat het bedrijf waar de koning donderdag op bezoek gaat, duidelijk laat zien dat de zaakvoerders daar het Vlaamse gevoel in het hart hebben en uit trots enkel de Vlaamse Leeuw laten wapperen.

De mijne blijft hier in Knesselare als vorm van solidariteit hangen.