mrt 1, 2011 - In de pers    No Comments

Vernieuwd dorpsplein is kale, lelijke, stenen woestijn

Het plein Urseldorp in Ursel is vernieuwd en volledig verkeersvrij gemaakt. Maar de afwerking laat op zich wachten waardoor het geheel saai en grijs oogt.

David Geens en Laurenzo Lefevre van oppositiepqrtij GVP vragen dringend maatregelen om het dorp gezelliger te maken. “Vandaag is Urseldorp niets meer dan een lelijke kale stenen woestijn. Echt gezellig is het niet. Doe daar toch iets aan!”, zeggen de twee.

Burgemeester Fredy Tanghe (Groep9910) beseft dat er nog wat afwerkingen moeten gebeuren. De officiële opening van Urseldorp is voorzien op kermiszaterdag 26 maart. “Er moet nog een en ander gebeuren om Urseldorp helemaal af te krijgen”, zegt burgemeester Tanghe. “De wagens moeten van het plein geweerd worden, dus moeten paaltjes geplaatst worden.”

Bloemenmanden

“Aan de negen verlichtingspalen die op het plein staan, komen mooie bloemenmanden. Die zijn besteld en worden in het voorjaar geleverd en opgehangen. We gaan ook een reglement opmaken, zodat de vier horecazaken een terras kunnen plaatsen. Eens we weten waar die terrassen komen, zullen we ook bijkomende bloembakken voorzien. Dan zal Urseldorp er een stuk gezelliger uitzien.”

Het verkeersvrije dorp geeft in ieder geval mogelijkheden om er heel wat te organiseren. “In april is er al een bijeenkomst van liefhebbers van retrofietsen, het schoolfeest van Ursel wordt dit voorjaar op het plein gehouden en in september zal ook een wandeling van de vzw België-Canada van op Urseldorp starten. Het plein is duidelijk gegeerd”, zegt de burgemeester nog.

(JSA)

© 2011 De Persgroep Publishing