jan 18, 2011 - In de pers    No Comments

Oppositie wil 'gelijke tolerantie'

Oppositiepartij GVP wil dat aan beide zijden van de zogenaamde ’tolerantiegrens’ in het Drongengoed dezelfde regels worden toegepast. Nu geldt ten noorden van die grens een tolerantie ten opzichte van bouwovertredingen of het ontbreken van een bouwvergunning, het vliegveld en de accommodatie van de vliegclubs bevinden zich in dit gebied. “Ten zuiden van de tolerantiegrens wonen enkele honderden inwoners van Knesselare. De minste bouwovertreding wordt er afgestraft. Mensen krijgen te horen dat hun huis moet afgebroken worden. Ze verliezen onmiddellijk hun woonrecht”, beweert David Geens. “Kijk, we begrijpen de burgemeester als hij de hobby van enkele clubs niet zomaar wil stilleggen.

Hobby afpakken

Maar wat weegt zwaarder? Een hobby afpakken of iemands woning afnemen? In beide dossiers heeft de gemeente niet het laatste woord, maar de burgemeester kan wel dezelfde tolerantie hanteren in beide gebieden”, aldus Geens. Burgemeester Fredy Tanghe betwist dit en wijst erop dat hij niet de bevoegdheid heeft om op te treden.

(GRG/JSA)

© 2011 De Persgroep Publishing