dec 10, 2010 - In de pers    No Comments

Affichecampagne tegen nieuwe belastingverhoging

Oppositiepartij GVP uit Knesselare pakt uit met een affichecampagne tegen de verhoging van de belasting voor de aansluiting van riolen. Volgens David Geens een zoveelste belastingverhoging die vooral jonge gezinnen treft.

Knesselare moest vorig jaar bijna alle belastingen verhogen omdat de gemeente in de rode cijfers zat. Dit jaar wordt enkel de belasting voor de aansluiting van rioleringen aangepast. “De aansluitingen van de riolering gebeurden tot nu door eigen personeel, maar vanaf januari zal TMVW dat doen”, zegt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910). “We vroegen nu 500 euro, aangevuld met de onkosten die moesten gemaakt worden. Vanaf januari leggen we de belasting op de aansluiting voor riolen vast op 1.250 euro per dossier. Zo weet iedereen van in het begin wat alles zal kosten.”

David Geens (GVP) pikt de verhoging niet. Op zijn website kan je een affiche downloaden waarop staat dat Knesselare verboden is voor jonge gezinnen. “De belasting op de aansluiting van rioleringen bedroeg in 2007 nog 250 euro en nu 1.250 euro. Opnieuw worden vooral jonge gezinnen getroffen, want het zijn zij die bouwen en verbouwen. Ook vorig jaar kwamen de verhogingen zo goed als allemaal op de kap van jonge gezinnen terecht.”

Burgemeester Tanghe vindt de kritiek maar niets: “Jonge gezinnen zijn hier meer dan welkom. De belasting moet niet betaald worden in nieuwe verkavelingen omdat alle voorzieningen daar voorhanden zijn. Jonge gezinnen bouwen meestal in nieuwe verkavelingen, dus zo worden zij niet getroffen.”

(JSA)

© 2010 De Persgroep Publishing