Jonge gezinnen echt niet welkom in Knesselare

Je zal als jong gezin maar overwegen om landelijk en gastvrij te gaan wonen en je kiest voor Knesselare.

Bezint eer ge begint, is dan een wijze raad. De belastingen en onroerende voorheffing behoren al tot de hoogsten van het Meetjesland, er is geen containerpark en je moet voor alles en nog wat betalen.

En vanaf 1 januari 2011 mag u voor de aansluiting van uw riolering ook diep in uw geldbuidel duiken. In 2007 betaalde men voor de aansluiting van een nieuwbouw slechts 250¤. Vanaf heden betaalt u voor hetzelfde 1512,50¤. Maal zes dus.

Zoals altijd betreuren wij het dat men weer geld gaat zoeken op kap van jonge gezinnen. Want zij zijn het voornamelijk die bouwen en dus een nieuwe rioolaansluiting nodig hebben.

Het argument van de burgemeester is dat het nu eenmaal zo veel kost. Kan goed zijn, maar we betalen alsom steeds meer belastingen en we krijgen steeds minder in de plaats, tenzij we daar ook nog eens meer voor betalen.

Knesselare wordt een oud dorp. Als men zo bezig blijft, zullen we over enkele jaren in plaats van een overbodige toerismecoördinator een promotor moeten zoeken om te komen wonen in dit spookdorp.

Als u het stilaan ook zo beu bent, om veel te betalen en niks te krijgen en u zorgen te maken dat uw kinderen op een betaalbare manier in eigen dorp kunnen blijven wonen, download deze affiche, print hem af en hang hem aan uw raam. Het is tijd dat we onze burgemeester duidelijk maken dat het genoeg is geweest.