nov 17, 2010 - In de pers    No Comments

Belastingen ongewijzigd

Het gemeentelijk belastingniveau blijft ongewijzigd in 2011. De aanvullende personenbelasting blijft op 8 procent, de opcentiemen op 1.650. ‘We zien dat de uitgaven sneller stijgen dan de kosten, waardoor de belastingen op hetzelfde niveau blijven’, zegt burgemeester Tanghe (GROEP9910). ‘Ik vermoed dat dit ook voor de komende jaren zo blijft. De gemeente moet constant creatief blijven om te besparen.’ Volgens GVP-lid David Geens treft dit jonge gezinnen. ‘Ouderen hebben meestal een oudere woning en aangezien kadastrale inkomens voor bestaande woningen niet worden aangepast, zijn ze lager. Omgekeerd worden hypothecaire kredieten door jonge gezinnen afgetrokken van de personenbelasting, waardoor een procent gemeenteheffing voor hen relatief minder doorweegt.’ (mye)

© 2010 Corelio