okt 8, 2010 - In de pers    No Comments

Rozestraat gaat eind volgende week alweer open voor verkeer

Rozestraat gaat eind volgende week alweer open voor verkeer

De Rozestraat in het hartje van Ursel gaat eind volgende week weer open voor het verkeer. De aannemer werkt met man en macht om de tekortkomingen aan de dorpskernvernieuwing weg te werken.

Twee weken geleden viel een kleine bom in Ursel toen bekend geraakte dat het pas vernieuwde dorp weer dicht moest omdat bepaalde delen van Urseldorp en de Rozestraat te hoog waren aangelegd. Gevolg: bij felle regenbuien kon het water niet weg en ontstond er wateroverlast. De aanpassingswerken zouden tot eind deze maand duren, maar normaal zal de Rozestraat volgende vrijdag alweer opengesteld worden.

“De aannemer die de platte kasseien herlegt, zal ook de kosten van de herstellingen dragen”, zegt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910). “Over de vernieuwing van de wegverharding in de Rozestraat zelf, moet nog verder gepraat worden. Voorlopig is niet duidelijk wie die meerkosten zal dragen. De gemeente treft hier geen enkele schuld, dus lijkt het mij normaal dat er voor de gemeente geen meerkosten mogen zijn.”

Oppositieman David Geens (GVP) vindt de houding van de gemeente te laks en wil verder gaan. Volgende week zal hij op de gemeenteraad voorstellen om het studiebureau en Aquafin officieel in gebreke te stellen. “Urseldorp stond eind augustus helemaal onder water”, zegt David Geens. “Het was pijnlijk dat dit gebeurde vlak nadat het hele dorp heraangelegd was. Waarom krijgen een duurbetaald studiebureau en Aquafin zoveel geld voor een plan dat bij de eerste regenbui in het water valt? Wij moeten die mensen officieel in gebreke stellen.”

Burgemeester Fredy Tanghe wil daar niet van horen. “Wij kiezen voor het praten met de verschillende partijen om zo tot een oplossing te komen. Mochten wij voor de gerechtelijke weg kiezen, zou het dossier op de lange baan geschoven worden en dan zou daar vandaag nog geen steen verlegd zijn om de herstellingen te doen.”

(JSA)

© 2010 De Persgroep Publishing