aug 18, 2010 - In de pers    No Comments

Geen speelplein meer op Hoogte

Geen speelplein meer op Hoogte

Het speelpleintje op de Hoogte in Knesselare is verwijderd. De bruikbare toestellen zullen op een andere locatie geplaatst worden.

Het speeltuintje op de Hoogte stond op een stuk bouwgrond dat van de eigenaars tien jaar lang kosteloos door de gemeente gebruikt mocht worden. De eigenaar wil nu echter bouwen op het stuk grond, dus moesten de speeltoestellen weg. “Die regeling dateert nog van de vorige beleidsploeg en was eigenlijk niet zo ideaal”, zegt jeugdschepen Herlinde Trenson (Groep 9910). “In de wijken die we nu ontwikkelen, zorgen we liever voor groene zones die kunnen meegroeien met de wijk. De Wijngaard is daar een voorbeeld van. De speeltoestellen van op de Hoogte die nog bruikbaar zijn, worden verplaatst. Een definitieve locatie moet nog bepaald worden. We willen samen met de jeugd bekijken welke toestellen waar gewenst zijn. In het late najaar willen we een definitieve beslissing nemen, zodat alles tegen het volgende speelseizoen geregeld is.”

Oppositieman David Geens (GVP) betreurt het verdwijnen van het speelterrein. “Er is op de Hoogte geen vrije kavel meer, dus er kan geen speelterrein meer komen. Een jammere zaak”, vindt Geens.

(JSA)

© 2010 De Persgroep Publishing