mrt 27, 2010 - In de pers    No Comments

Geen nieuwe inschrijvingen voor weekendhuisjes

Door de nieuwe wetgeving kan de gemeente Knesselare niemand meer definitief inschrijven in de weekendhuisjes aan het Drongengoed, de plek die Groen Ursel genoemd wordt.

Een honderdtal mensen wonen vandaag in de weekendhuisjes aan de groene rand van het Drongengoed in Ursel. “Door een nieuwe wet kan permanent wonen in een recreatiegebied niet meer”, zegt David Geens (GVP). “Maar dat zal ook hier in Knesselare problemen veroorzaken. Wat gaat de gemeente doen als iemand die er al woont, wil trouwen en zijn echtgenoot dus ook op dat adres wil inschrijven? Of wat als een koppel een kind krijgt en dat kind dus ook op dat adres moet ingeschreven worden? Volgens de wet kan dat niet meer.”

Het woonrecht van de mensen die er nu wonen, loopt tot 2029. “Maar nieuwe mensen inschrijven, mogen we niet doen”, zegt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910). “We zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Want hier gaan inderdaad pijnlijke en onmenselijke situaties uit voorkomen. Ook de provincie Oost-Vlaanderen is bezig met het probleem van wonen in een recreatiegebied. Voorlopig kunnen wij als gemeente niet veel meer doen.”

(JSA)

© 2010 De Persgroep Publishing