mrt 17, 2010 - In de pers    No Comments

Parking Groene Vijvers ongebruikt

De kermis in Knesselare dreigt dit weekend weer parkeerproblemen te veroorzaken. Het kerkplein staat vol attracties, maar parking Groene Vijvers is een alternatief. Alleen, wordt die te weinig gebruikt.

Parkeren in Knesselare wordt door heel wat mensen als een probleem ervaren. Nu de kermisattracties het kerkplein inpalmen, is het nog moeilijker om een vrije plaats te vinden. David Geens (GVP) vraagt een oplossing.

Schepen Erné De Blaere (Groep 9910) erkent dat parkeren tijdens een kermisweekend of een grote begrafenis altijd een probleem is, maar ontkent dat er anders een parkeerprobleem is in Knesselare. “Ik weet dat parkeren in ons dorp als een probleem aanzien wordt, maar dat zou niet mogen”, zegt De Blaere. “Ik heb de voorbije maanden tellingen gedaan en telkens kwam ik overdag uit op 30 tot 40 vrije parkeerplaatsen op wandelafstand van het dorp. Die cijfers worden natuurlijk opgetrokken door de parking Groene Vijvers. In die nieuwe wijk achter de kerk ligt een ruime parking, maar die wordt weinig of niet gebruikt. Nochtans moet je in Knesselare niet zoeken naar een parkeerplaats: wie naar Groene Vijvers rijdt, heeft altijd plaats.”

Sensibiliseren

Knesselare gaat verder met sensibiliseren. Het gemeentepersoneel wordt gevraagd niet de hele dag in het dorp te parkeren, maar voor een randparking te kiezen. Inwoners zullen nog meer aangespoord worden de fiets te gebruiken. “Via de cultuurraad hebben we de verenigingen ook gevraagd om bij daguitstappen niet af te spreken aan de kerk. Dan parkeren alle reizigers aan de kerk en staat de parking de hele dag vol. Afspreken aan de sporthal is beter”, zegt De Blaere nog.

(JSA)

© 2010 De Persgroep Publishing