jan 4, 2010 - In de pers    No Comments

Dubbele klacht bij gouverneur

Oppositielid David Geens (GVP) dient twee klachten in bij de gouverneur. Hij klaagt de werking van de gemeenteraad van Knesselare en het gemeentelijk infoblad aan.

In december viel het gemeentelijk infoblad Netwerk in de brievenbus, op de dag van de gemeenteraad. “In het blad kon ik ’s ochtends al lezen wat ik ’s avonds op de gemeenteraad nog moest goedkeuren”, zegt David Geens. “Een teken van weinig respect voor de democratie. Op die gemeenteraad pakte de meerderheid dan nog uit met een nieuw werksysteem. Bepaalde voorstellen zetten ze niet meer op de agenda van de gemeenteraad, maar laten ze nu door de fractieleider van de meerderheid ter plaatse als amendement behandelen. Zo kunnen wij ons toch niet voorbereiden?”

Burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) is niet onder de indruk. “De bedeling van Netwerk wordt lang op voorhand met De Post afgesproken”, zegt burgemeester Tanghe.

“De datum van de gemeenteraad van december was verschoven. Een poging om Netwerk later te laten bedelen, is niet gelukt. Trouwens, de indiener van de klacht zet zelf voor de gemeenteraad al nieuws op zijn persoonlijke website. Misschien beter eens in de spiegel kijken?”

(JSA)

© 2010 Het Laatste Nieuws