dec 19, 2009 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Boeken toe

De vorige gemeenteraad was een spektakel gemeenteraad. Groep 9910 verdaagde de punten omtrent de belastingsverhoging en riep een financiële commissie samen om te luisteren naar suggesties van de oppositie.

Daarna zijn ze er in tien dagen in geslaagd om een nieuwe begroting op te stellen en de geplande verhoging enigszins te temperen.

Dat ze bij dit alles de oppositie niet echt wilden betrekken, hebben ze nu wel bewezen. Normaal wordt een begroting uitvoerig besproken in de financiële commissie. Die is daarvoor zelfs in het leven geroepen. Zo hebben alle fracties de kans uitgebreid vragen te stellen in voorbereiding van de finale bespreking in de gemeenteraad.

Maar blijkbaar doen we ons werk te goed. Voorzitter Fons De Neve mag ieder jaar na nieuwjaar zwammen over samenwerking en zo, maar ofwel is hij een softie die zich laat doen door de burgemeester ofwel meent hij geen woord van wat hij zegt. Want nu mag zelfs de financiële commissie niet meer samenkomen.

Oppositie voeren wordt echt een zware opdracht. Groep 9910 ging de legislatuur in met de woorden dat het met hen allemaal anders zou worden. Maar intussen lijkt het alsof Schrans himself terug aan het roer staat. Geen communicatie meer, zoveel mogelijk dossiers achter gesloten deuren en de oppositie stokken in de wielen steken.

Ik ga dit weekend een vuurkorfje aansteken, lekker gezellig in de sneeuw. Als aansteekpapier gebruik ik het verkiezingsboekje van Groep 9910. Dat is toch totaal waardeloos geworden.

Ik hoop dat sommige 9910’ers eens deftig in de spiegel kijken en zich afvragen wat er nog overblijft van het project waar ze zich zo enthousiast hebben achter geschaard…