dec 18, 2009 - In de pers    No Comments

Containerpark is illegaal

Het tijdelijke containerpark van Knesselare voldoet niet aan de regels. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft een proces-verbaal laten opmaken en vraagt aanpassingen.

Oppositieraadslid David Geens (GVP) kon het dossier van OVAM al inkijken en zette zelfs het nummer van het proces-verbaal op zijn website. “Het bewijs dat er wel degelijk iets aan de hand is, want anders wordt er geen proces-verbaal opgemaakt”, zegt Geens. “Doordat de gemeente geld is beginnen vragen voor het zogenaamde containerpark aan de sporthal, is de milieu-inspectie alles op het spoor gekomen. Wat al jaren een publiek geheim was, is nu officieel vastgesteld: het containerpark wordt uitgebaat op illegale wijze. Zonder de nodige vergunning. Eerbare politici hebben al voor minder ontslag genomen.”

Burgemeester Freddy Tanghe (Groep 9910) relativeert de zaak. “Wij weten dat OVAM langs geweest is om ons containerpark te bekijken. Het dossier wordt pas volgende week besproken in het schepencollege, dus veel kan ik er nu nog niet over kwijt. Maar als de afvalstoffenmaatschappij opmerkingen heeft, dan gaan wij de nodige stappen ondernemen om de problemen op te lossen. Van sluiting is geen sprake. Wij willen onze containers behouden en zo snel mogelijk werk maken van een echt en volwaardig containerpark.”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws