dec 11, 2009 - In de pers    No Comments

Twijfels rond wettigheid containerpark

Volgens GVP-oppositielid David Geens werd op 24 november door de milieu-inspectie vastgesteld dat het containerpark van de gemeente Knesselare illegaal uitgebaat wordt, zonder ook maar de nodige vergunning.

‘Wat al jaren een publiek geheim was, is nu vastgelegd in een proces-verbaal’, zegt Geens. ‘Doordat de gemeente geld is beginnen vragen voor het ‘containerpark’ aan de sporthal, is de milieu-inspectie dit op het spoor gekomen. Die heeft ook aangekondigd het hier niet bij te laten. We moeten binnenkort vrezen dat het beetje sorteer-vriendelijk afval dus ook niet meer in eigen gemeente terechtkan. En dit omdat ons bestuur het plots nodig achtte geld te vragen voor iets wat illegaal is. Ik noemde dit al eerder een vorm van oplichting en nu komt boontje om zijn loontje.’

Burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) ontkent het bestaan van de pv niet, maar hij toont zich in eerste instantie verrast door het feit dat Geens al over dergelijke info beschikt. ‘Dit lijkt me eigenaardig’, zegt Tanghe. ‘Nu, we zullen de zaak intern bekijken op het volgende schepencollege. Het is nog te vroeg om hierover uitspraken te doen.’ (MYE)

© 2009 Corelio