dec 10, 2009 - In Knesselare en Ursel    No Comments

PV 64.H1.284-09

Onthou het nummer hierboven goed, want het zou wel eens een belangrijk nummer kunnen worden voor onze gemeente.

Doordat de gemeente geld is beginnen vragen voor het “containerpark” aan de sporthal, is de milieu-inspectie dit op het spoor gekomen. Wat al jaren een publiek geheim was, is nu vastgelegd in een Proces Verbaal met nummer 64.H1.284-09.

Op 24 november 2009 werd inderdaad vastgesteld dat er een containerpark door de gemeente Knesselare wordt uitgebaat op illegale wijze, zonder ook maar de nodige vergunning. Verschillende inbreuken worden vernoemd in dit PV.

En dat terwijl een tijd geleden in de gemeenteraad hier nog een allusie werd op gemaakt, zei de burgemeester dat de gemeente met alles in orde was. Een politicus verbuigt soms de waarheid, maar in die zitting zijn we dus gewoon belogen door onze burgemeester.

Eerbare politici hebben al voor minder ontslag genomen als zulke leugens uitkomen.

Maar daar stuur ik niet op aan. Fredy Tanghe zal wel weer een verklaring hebben in de aard van “ik wist het niet”… ’s Mans techniek heb ik reeds eerder als “struisvogelpolitiek” bestempeld: ik zie geen probleem, dus er is geen probleem.

De milieu-inspectie heeft ook aangekondigd om het hier niet bij te laten.

We moeten binnenkort dus vrezen dat het beetje sorteervriendelijk afval dus ook niet meer in eigen gemeente terecht kan. En dit omdat ons bestuur het plots nodig achtte geld te vragen voor iets wat illegaal is. Ik noemde dit al eerder een vorm van oplichting en nu komt boontje om zijn loontje.

Ik denk dat ons bestuur nu niet anders kan om snel maatregelen te nemen. Aangezien ze recent toegaven dat er in 2010 nog geen containerpark zal zijn en dat het zelfs nog jaren zal duren, kan men er ook niet omheen dat het huidige “containerpark” niet verder illegaal kan uitgebaat worden.

We zullen dus noodgedwongen bij Aalter moeten aankloppen en vragen of hun containerpark kan gebruikt worden, mits betaling uiteraard. We kunnen dan enkel maar hopen op een goede buur die misschien schaalvoordelen ziet en goede prijzen hanteert, zodat het geen geld kost of misschien zelfs goedkoper wordt. In het andere geval weten we ook al weer waar onze duur verdiende centen opgaan in belastingsverhogingen.

Ik stel dan op de volgende gemeenteraad hieromtrent enkele vragen om zo snel mogelijk zicht te krijgen op de toekomst:

  • Wat zijn de gevolgen voor de verdere uitbating? Moet dit gesloten worden?
  • Welke boetes hangen de gemeente boven het hoofd, nu en bij verdere uitbating?
  • Is retributie vragen voor iets wat illegaal is, zelf geen illegale actie?