dec 10, 2009 - In de pers    No Comments

Grondbelasting wordt minder hoog dan gepland

De zware verhoging van de grondbelasting in Knesselare wordt afgezwakt. Op 23 december moet de gemeenteraad zich buigen over een nieuw voorstel: 1.650 opcentiemen.

Twee weken geleden zou Knesselare de grondbelasting nog spectaculair verhogen van 1.300 naar 1.800 opcentiemen. Dat leidde tot een golf van protest, een petitie en een affichecampagne tegen die plannen. De kritiek was zo zwaar dat de meerderheidspartij op de gemeenteraad van twee weken geleden zelf besliste om het punt niet te stemmen en de hele zaak nog eens te herbekijken.

Intussen werd een nieuw voorstel gelanceerd. De gemeenteraad moet op 23 december al dan niet akkoord gaan met een verhoging van de grondbelasting tot 1.650 opcentiemen. Nog steeds een serieuze meerkost voor huiseigenaars in Knesselare, maar toch al iets minder dan eerst gepland. “Na onze harde kritiek, die massaal gesteund werd door de Knesselaarse bevolking, haalt het schepencollege nu bakzeil”, zegt David Geens (GVP). “De geplande verhoging wordt afgezwakt. We zien dat ook aan de uitgavenzijde goed gesnoeid werd. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn, als het schepencollege die klus nu in tien dagen kan klaren?”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws