dec 1, 2009 - In de pers    No Comments

Huizen 'te koop' door hoge grondbelasting

In heel wat straten in Knesselare staan huizen ‘te koop’ als protest tegen de verhoging van de grondbelasting die op til staat.

De affichecampagne is een idee van David Geens van oppositiepartij GVP. Op de affiche staat ‘Huis te koop wegens onbetaalbare grondbelasting’ en er wordt van meerderheidspartij Groep 9910 meteen Groep 1800 gemaakt, een verwijzing naar de geplande verhoging van de grondbelastingen van 1.300 naar 1.800 opcentiemen.

Op de gemeenteraad van 23 december wordt definitief beslist hoe hoog de grondbelasting volgend jaar wordt. “Ik heb al enkele mensen horen opperen dat ze hun huis beter zouden verkopen en elders gaan wonen waar de grondbelasting niet zo hoog is. Vandaar de campagne”, zegt Geens.

De affiche ‘Huis te koop’ downloaden kan gratis op www.davidgeens.be.

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws