nov 4, 2009 - In de pers    No Comments

Knesselare zit in zware geldnood

Knesselare moet massaal schrappen in de investeringen van volgend jaar. Er is geld te kort en dat wordt steeds meer voelbaar. Knesselare zegt dringend nood te hebben aan het Plattelandsfonds dat Vlaanderen belooft.

Oppositieman David Geens (GVP) maakt brandhout van het beleid in Knesselare. Hij heeft de rekening 2008 bekeken en zegt “zich op een financiële Titanic te wanen”. Hij vraagt dringend structurele maatregelen om de gemeente weer financieel gezond te krijgen. “Het schepencollege moet dringend beseffen dat het echt moet gaan snijden in de dagelijkse kosten”, zegt David Geens. “De ongebreidelde uitbreiding van het gemeentepersoneel weegt enorm zwaar door. Zal het college de moed hebben mensen weer aan de deur te zetten of kiezen ze gemakkelijkheidshalve voor een belastingverhoging?”

Burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) reageert: “Er is inderdaad een tekort op de rekening 2008. Dat moet op korte termijn aangepakt worden. Maar niet door te snijden in de dagelijkse kosten of personeel aan de deur te zetten. We worden in Knesselare geconfronteerd met dalende inkomsten en stijgende uitgaven. Plattelandsdorpen zonder industrie hebben het moeilijk. De hogere overheid weet dat, maar momenteel zijn er door de economische en financiële crisis geen middelen. Vlaanderen voorziet pas in 2011 in een Plattelandsfonds ter compensatie. Bepaalde werken in onze gemeente zijn inderdaad uitgesteld of worden in eigen regie uitgevoerd. Momenteel beperken ons tot de kerntaken van de gemeente. Ook aan de schuldenafbouw moet gewerkt worden”.

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws