sep 15, 2009 - In de pers    No Comments

Onzekerheid N44 duurt voort

David Geens (GVP) hekelt de onzekerheid over de toekomst van de N44 door Knesselare. De N44 wordt omgevormd tot primaire weg en daar zijn onteigeningen voor nodig.

De plannen hebben invloed op wie langs de N44 woont. Na de omvorming zal je niet meer rechtstreeks van de N44 naar de woningen kunnen rijden. Langs de Knokkeweg komen dan ventwegen voor het lokaal verkeer. “Dat daarvoor onteigeningen zullen gebeuren, is logisch”, zegt David Geens. “Sommige huizen staan te dicht bij de N44 om een ventweg te kunnen aanleggen. Dat hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van verschillende gezinnen. De onzekerheid is niet aangenaam. Jammer genoeg zit er niet veel actie in het dossier. Ik vraag dan ook de Vlaamse regering om meer uitleg. Ik heb de twee ministers van N-VA op de hoogte gebracht van het dossier, zodat er druk kan uitgeoefend worden. Ik blijf er ook op aandringen dat de overheid zde huizen koopt die nu vrijwillig te koop worden aangeboden en die op de lijst van mogelijke onteigeningen staan.”

© 2009 Het Laatste Nieuws