aug 13, 2009 - In de pers    No Comments

Help jonge huisartsen

David Geens (GVP) wil de hogere overheid vragen om jonge huisartsen in Knesselare financieel te steunen. Knesselare heeft volgens Geens een tekort aan artsen.

Door het tekort, lopen de wachttijden in de wachtkamers op. Knesselare heeft nu één huisarts per 1.333 inwoners. Het Vlaamse gemiddelde schommelt op een arts per 970 inwoners.

“De overheid erkent het probleem en helpt jonge dokters in probleemzones”, zegt Geens. “Met Impulseo krijgen jonge artsen een premie van 20.000 euro en kunnen ze ook een goedkope lening krijgen. De huisartsenkring waar Knesselare toe behoort, heeft een tekort aan artsen maar staat jammer genoeg niet op de lijst van Impulseo om in aanmerking te komen voor die premies. Ik ga de komende weken contact opnemen met de bevoegde instanties en die situatie proberen recht te trekken. Jonge artsen stimuleren met die premie zou ook bij ons het tekort aan huisartsen kunnen oplossen. We moeten nu handelen voor het te laat is en we in Knesselare allemaal in de rij moeten staan om een dokter te spreken.”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws