aug 12, 2009 - In de pers    No Comments

Boze aannemer bezorgt Knesselare boete

Het gemeentebestuur van Knesselare moet van de rechtbank een schadeclaim van 6.500euro betalen. Die beslissing werd genomen naar aanleiding van een klacht van een aannemer.

Voor de uitbreidingswerken aan het gemeentehuis van vorig jaar had een aannemer samen met nog enkele andere concurrenten een offerte ingediend. Zijn offerte was de laagste, maar het gemeentebestuur koos uiteindelijk voor de tweede laagste, wat volgens de rechtbank in strijd was met de wet op overheidsopdrachten.

‘De ontwerper en het studiebureau vonden die offerte verdacht laag, waardoor we voor de tweede zijn gegaan’, verdedigt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) de beslissing. ‘Maar de rechter achtte het niet bewezen dat het om een abnormaal lage offerte ging. Wij denken echter dat we recht in onze schoenen staan, waardoor we aan het onderhandelen zijn over wie nu die boete moet betalen.’

Voor oppositielid David Geens (GVP) is het duidelijk wie de factuur mag betalen. ‘Het college is hier persoonlijk in de fout gegaan en heeft de gemeente opgezadeld met een duurdere factuur. Nu moeten we ook nog eens de schadevergoeding en de advocaat- en gerechtskosten betalen. Mochten we niet in een volstrekte meerderheid zitten, dan zou het misschien een haalbare kaart zijn om voor te stellen dat het college de schadevergoeding uit eigen zak moet betalen.’ (mye)

© 2009 Corelio