aug 10, 2009 - In de pers    No Comments

Schadeclaim voor uitbreiding van gemeentehuis

Het gemeentebestuur van Knesselare krijgt een boete voor fouten in het dossier van de uitbreiding van het gemeentehuis. Bij een van de opdrachten ging de aanbesteding niet naar de goedkoopste aannemer en die trok naar de rechtbank. Die geeft de aannemer nu gelijk.

Bij de toewijzing van een van de opdrachten kreeg de goedkoopste aanbieder de opdracht niet toegewezen, iets wat bij een openbaar bestuur nochtans verplicht is. Het college vond de offerte te verdacht goedkoop en koos toch een ander. De rechtbank legt de gemeente Knesselare nu een fikse boete op.

“Het klopt dat de gemeente gedagvaard werd en zich heeft neergelegd bij het vonnis”, reageert burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910).

“Op advies van de ontwerper en studiebureau hebben we destijds niet de laagste inschrijver aangesteld. De laagste bieder kon niet sluitend aantonen dat de technische fiche conform het bestek was. Het schepencollege bekijkt nu in hoeverre wij de schadeclaim kunnen verhalen op de ontwerper of studiebureau. Het dossier is nog niet afgerond, maar wij staan recht in onze schoenen.”

David Geens (GVP) denkt daar anders over. “Het schepencollege is persoonlijk in de fout gegaan”, zegt Geens. “De gemeente zit niet alleen met een duurdere factuur, maar moet nu ook nog eens een schadeclaim betalen. Eigenlijk zou ik moeten voorstellen dat de schepenen dit uit eigen zak betalen.”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws