jul 17, 2009 - In de pers    No Comments

Rel na felicitaties aan koningspaar

De felicitaties die burgemeester Fredy Tanghe in naam van het gemeentebestuur en de bevolking van Knesselare verstuurd heeft naar het koningspaar voor hun gouden huwelijksverjaardag, zorgen nu voor een kleine politieke rel.

David Geens, tijdens de Vlaamse verkiezingen nog op de lijst van N-VA, vindt dat niet kunnen. “Het college is echt een stap te ver gegaan”, zegt David Geens. “Er werden brieven verstuurd in naam van het gemeentebestuur zonder dat daarover een beslissing werd genomen in de gemeenteraad. Aan felicitaties aan het koningspaar doe ik niet mee. Ik heb niks tegen Paola en Albert als mensen. Moest ik hen persoonlijk kennen, dan zou ik hen als persoon proficiat wensen. Maar ik vind het een fout signaal dat onze gemeente als publiek orgaan officiële felicitaties stuurt. En zeker zonder democratische beslissing.”

Ook gemeenteraadslid Joeri Roose (GVP) is niet opgezet. “Met welk recht wordt in de felicitaties gesproken in naam van het voltallige gemeentebestuur?”, vraagt Roose zich af.

(JSA)

© 2009 De Persgroep Publishing