jul 16, 2009 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Knesselaars schepencollege liegt

We stemmen constant volmachten bij de vleet in de Knesselaarse gemeenteraad.

Binnenkort is de gemeenteraad enkel nog geschikt om op een half uur zitpenningen te verdienen. Fons De Neve wordt stilaan de voorzitter van een poppenkast.

Maar nu is het college nog een stap verder gegaan: ze versturen brieven en persberichten in naam van het gemeentebestuur zonder dat daarover een beslissing is genomen in de gemeenteraad.

Ik viel van mijn stoel toen ik vanmorgen in Het Nieuwsblad las dat het “gemeentebestuur” en inwoners het koningspaar proficiat wenst.

Ik doe daar zeker niet aan mee (en ik sta zeker niet alleen; ook andere N-VA’ers hebben al laten weten dat dit niet kan). Het Belgische koningshuis is iets wat al lang had verdwenen moeten zijn. Een republiek past veel beter bij een democratie.

Ik heb niks tegen Paola en Albert als mensen en moest ik hen persoonlijk kennen, dan zou ik als persoon hen proficiat wensen, maar ik vind het een fout signaal dat onze gemeente als publiek orgaan officiële felicitaties stuurt. En zeker zonder democratische beslissing.

Kortom, we wensen blijkbaar een ondemocratisch instituut het beste via een ondemocratische manier.

Zo weet u dus in één klap hoe belangrijk democratie is voor onze burgemeester: een onhandig ding waarmee hij liever geen rekening houdt.