jun 23, 2009 - In de pers    No Comments

Containerpark betalend vanaf september

Het invoeren van een betalend systeem op het containerpark van Knesselare is definitief goedgekeurd. Knesselare heeft nog geen echt containerpark, maar stelt twee keer per week wel enkele containers ter beschikking.

De oppositie stemde tegen de invoering van het betalend afvoeren van afval, maar de meerderheid plooide niet. “Sinds 2003 is de verwerking van ons afval 43 procent duurder geworden”, zegt burgemeester Freddy Tanghe (Groep 9910). “In 2003 betaalden we 200.000 euro per jaar en nu zitten we al boven de 300.000 euro. Daar zijn de personeelskosten nog niet eens in meegerekend. Omdat wij nog altijd geen geld vragen aan de burgers, hebben we ook veel last van afvaltoerisme. Inwoners van gemeenten die wel een betalend containerpark hebben, komen alles hier dumpen.”

Vanaf 1 september moet je 1 euro betalen per aanvoer groenafval en 2 euro voor 1 kubieke meter ander afval. “We hebben niet eens een containerpark, maar we laten de mensen toch betalen”, protesteert David Geens (GVP). “Betalen voor iets wat niet bestaat, is volgens Van Dale oplichterij. Ik raad aan om de containers ‘s nachts goed af te sluiten, anders gaan heel wat mensen ‘s nachts gratis komen dumpen.”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws