jun 12, 2009 - In de pers    No Comments

Kinderopvang wordt volgend jaar duurder

Wie vanaf 1 september zijn kind naar de buitenschoolse kinderopvang in Knesselare stuurt, zal daar heel wat meer voor moeten betalen. De prijsstijging komt er vooral omdat de loonkost de laatste jaren zwaar gestegen is.

Per kind betaal je nu in Knesselare 1,42 euro per uur. Dat wordt vanaf 1 september opgetrokken naar 2 euro per uur. “We hanteren wel een maximum van 12 euro per dag”, legt schepen Herlinde Trenson (Groep 9910) uit. “Onze loonkost binnen de kinderopvang is de laatste jaren met maar liefst 23 procent gestegen. We kunnen niet anders dan die prijsstijging doorvoeren. We hebben uren gerekend en houden geen eurocent over aan dit nieuwe tarief. Dit is gewoon kostendekkend.”

Oppositieman David Geens (GVP) vindt de stijging niet verantwoord en bekijkt de stijging in procenten. “Dat is een stijging van bijna 50 procent”, zegt Geens. “Het is duidelijk dat het schepencollege probeert om het gat in de begroting te dichten. Ze durven de belastingen niet verhogen, want dat zou een schande zijn. Daarom proberen ze op die manier meer geld te verdienen.” Jeugdschepen Herlinde Trenson: “Wij rekenen in centen en niet in procenten. Op zo’n kleine bedragen zijn procenten helemaal naast de kwestie!”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws