jun 8, 2009 - In Vlaanderen    No Comments

Een sterker Vlaanderen

Bedankt, heel erg bedankt:

» Aan alle kiezers die voor N-VA hebben gestemd, in Oost-Vlaanderen en de rest van Vlaanderen. Ik ben vandaag wakker geworden en ik zag meteen een stralend geel zonnetje schijnen. Dat doet deugd.

» Aan mijn echtgenote en kinderen, die me zo vaak hebben moeten missen de afgelopen weken en soms met een overmoeide papa in huis moesten samenleven en dan nog eens bijspringen in allerlei campagneklusjes.

» Aan de helpers in deze campagne. Bijzondere dank aan het campagneteam Koen, Gert, Rufij, Guido, Joeri en Isabel. Het was onze eerste N-VA campagne samen. Binnenkort bij beter weer doen we eens een BBQ om te feesten en bij te praten. Dan kunnen we ook al afspreken wat we beter kunnen bij de volgende campagne.

» Aan al de kiezers die de moeite deden om het vijfde bolletje op de lijst te kleuren. De resultaten zijn nog niet definitief, maar ik merk al wel dat ik in ons arrondissement Gent-Eeklo een hoge score haal en bij de top van onze kandidaten thuis hoor. En dat terwijl ik nog maar 8 maand N-VA-lid ben. Dit is een hart onder mijn riem, een signaal om duidelijk door te gaan en me te blijven inzetten, zowel op gemeentelijk vlak als binnen de N-VA.

» Aan mijn collega’s en vennoot die me vaak hebben moeten missen omdat ik op markten en dergelijke stond. Ze hebben mijn afwezigheden goed opgevangen in het bedrijf.

Nu wacht Bart De Wever een belangrijke taak. De kiezer heeft duidelijk aangegeven dat een consequente houding belangrijk is. We moeten nu de ingeslagen weg verder in, zonder idioot te doen.

Te vaak is al gezegd dat N-VA te weinig compromisbereidheid heeft. Niets is minder waar.

We weten maar al te goed dat een coalitie geven en nemen is. Toch kan het voor de N-VA niet anders zijn dan dat de basisgedachte is om de Vlaamse bevoegdheden expansief te gebruiken. Vlaams kindergeld en een Vlaamse hospitalisatieverzekering zouden zeker in de komende legislatuur moeten uitgebouwd worden.

Persoonlijk duim ik voor een CD&V – VLD – N-VA coalitie. De kiezer heeft duidelijk rechts gestemd. Ik ben ook blij dat Vlaams Belang sterk wordt teruggedrongen. De kiezer heeft duidelijk begrepen dat zij geen recepten aandragen die de problemen in Vlaanderen kunnen oplossen.

Wordt gevolgd de komende dagen en weken, nu ga ik weer aan de slag, maar met een gelukzalig gevoel van dankbaarheid.