jun 6, 2009 - In de pers    No Comments

N-VA onder de loepe in De Morgen

Uit een artikel over N-VA in De Morgen:

Oost-Vlaanderen: Helga Stevens

Helga Stevens is stilaan een oudgediende bij de N-VA. De doofstomme politica was er van bij de start bij en is met het lijsttrekkerschap verzekerd van een verlengd verblijf in het Vlaams Parlement. Dat belet niet dat Stevens kopstuk blijft bij gebrek aan beter: Oost-Vlaanderen blijft de provincie waar de N-VA het zwakst staat, onder meer omdat er niemand met kop en schouder bovenuit steekt. Ook kamerlid Sarah Smeyers niet, die de lijst duwt: zij is nog te onervaren om alle koppen dezelfde richting te laten uitkijken, als het haar al ooit lukt.

Stevens kan zich troosten met de gedachte dat ook de andere partijen er niet geweldig goed voor staan in haar provincie. Freya Van den Bossche (sp.a) heeft veel pluimen gelaten, Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) is nog piep en Joke Schauvlieghe (CD&V) wist niet door te groeien na haar goede score in 2004. Of LDD’er Boudewijn Bouckaert potten kan breken is ook een groot vraagteken.

Nog één opvallende naam op de lijst is David Geens: na stevige kritiek op Yves Leterme trok die de deur van CD&V achter zich. Benieuwd hoeveel christendemocratische kiezers hem volgen.

© 2009 De Persgroep Publishing