jun 5, 2009 - In de pers    No Comments

David Geens verliest 19 kilo tijdens campagne

David Geens (35) uit Knesselare vermagerde tijdens de verkiezingscampagne maar liefst 19 kilo. Niet uit stress, maar wel na een maagverkleining. Toch wordt hij liever niet de Meetjeslandse Geert Lambert genoemd.

David Geens staat zondag op de vijfde plaats voor N-VA. Dankzij de campagne heeft hij meer energie dan ooit tevoren.

“Ik woog 121 kilo en ben daar al 19 kilo van kwijt”, zegt David Geens trots.

“Mijn streefdoel is 85 kilo. Op 23 maart liet ik een gastric bypass uitvoeren. Dat is een maagverkleining en een darmoverbrugging. Mijn maag is nu nog de grootte van een ei. Daarbij komt dat de opname van de voedingsstoffen in de darmen verlaat wordt. Ik kan genieten van alle eten, maar veel minder. Ik eet gemiddeld nog één tot maximum anderhalve boterham. Meer kan ik echt niet op.”

David Geens wijt zijn overgewicht aan een combinatie van erfelijkheid, een zittend beroep en slechte eetgewoontes.

Ook zijn ouders hebben overgewicht en zijn vrouw Isabelle liet dezelfde operatie al met succes uitvoeren.

“Ik ben nooit een snoeper geweest, maar ik eet gewoon veel te graag”, zucht Geens.

“Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Ik voel mij een ander mens. Nu loop ik met plezier de trap op. Vroeger was boven iets gaan halen een echte straf. Of jullie mij nu de Meetjeslandse Geert Lambert mogen noemen? De enige overeenkomst met hem is dat ik ook veel vermagerd ben. Maar daar stopt het helemaal.”

(JSA)

© 2009 De Persgroep Publishing