jun 5, 2009 - In Vlaanderen    No Comments

Afrit Vlaanderen: weg met de wachtlijsten

Ik ben papa van Laurens (6 jaar) en Lucas (4 jaar).

Laurens gaat naar Sint-Gregorius in Gentbrugge, een school voor buitengewoon onderwijs, want hij heeft een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Wij hebben “geluk” gehad. Toen Laurens een jaar werd, hadden we een sterk vermoeden. Omdat hij zo jong was, hadden we snel de diagnose.

Ik ben iemand die niet bij de pakken blijft zitten en heb Laurens toen onmiddellijk op allerlei wachtlijsten geplaatst.

Daar zat ons geluk, want nu vijf jaar later is er voor hem eindelijk plek in het MPI Sint-Gregorius. Wat zou er gebeurd zijn als we het pas hadden geweten als hij vijf jaar? Ik mag er niet aan denken…

Ik vertel u dit omdat ik zelf uit eerste hand kan getuigen dat de wachtlijsten voor personen die extra ZORG nodig hebben, misdadig lang zijn.

Daarom ben ik ook binnen de N-VA vooral bezig met deze problematiek. Ik kan zeggen dat het voor de N-VA een belangrijk punt in het programma is om deze wachtlijsten versneld weg te werken.

Samen met mijn echtgenote zijn we reeds actief in organisaties die hiervoor aandacht vragen, maar ik zou graag de kans krijgen om dit vanuit de kern aan te pakken: in het Vlaams Parlement.

Als u dit een belangrijk thema vindt, mag ik dan om uw steun en stem vragen aanstaande zondag? Ik zou heel graag de kans krijgen effectief mijn schouders hieronder te kunnen zetten.