mei 19, 2009 - Geenszins    No Comments

Dirk De Smul (CD&V Aalter) liegt

Gisteren stond volgend artikel in Het Laatste Nieuws:

Verkiezingskarretje moet weg

David Geens uit Knesselare, kandidaat voor N-VA tijdens de komende Vlaamse verkiezingen, is boos dat één van zijn verkiezingskarretjes in Aalter op politiebevel moest weggehaald worden.De affiches van Geens hingen op een aanhangwagentje dat op de parking aan de Brouwerijstraat stond. “Een reclamewagen van de voetbalclub staat daar ook altijd geparkeerd”, aldus Geens. “Maar na 3 uur moest mijn promowagen op politiebevel weg. Dit is politieke discriminatie!” Schepen Dirk De Smul (CD&V) reageert door te verwijzen naar het politiereglement: “De voetbalclub verplaatst het promokarretje regelmatig, zoals het moet.”

(JSA) © 2009 De Persgroep Publishing

Wie de situatie kent op het parkeerterrein voor het hotel, zal kunnen bevestigen dat Dirk De Smul liegt. Er staan daar vaak reclamekarren. Ik heb in mijn oorspronkelijke blog nooit gesproken van een voetbalclub.

Wel heb ik foto’s genomen oa van het karretje van buurtslagers. Een karretje dat er al lang stond voor ik mijn kar er parkeerde en er nog lang stond nadat ik het mijne weghaalde:

Ik ga akkoord met het politiereglement, maar dan moet het niet selectief toegepast worden.

En dat is wat hier gebeurd is. In de Aalterse CD&V zitten kopstukken die september 2008 nog niet vergeten zijn en mijn kritische stem sindsdien proberen te smoren. Ook op deze kleinzielige manier. Het Cremlin waakt en ik zal elke morgen over mijn schouder kijken of er geen legertanks voor mijn deur staan.