mei 14, 2009 - Schipdonkkanaal    2 Comments

Groep 9910 stemt voor verbreding Schipdonkkanaal

Het contrast kan niet groter zijn in Het Laatste Nieuws vandaag. Na talrijke aankondigingen de laatste weken in de kranten van diverse partijen en hun afdelingen ten velde die zich tegen de verbreding keren, zegt nu ook de Open Vld van Brugge neen aan de verbreding. Vlak daaronder moet je dan lezen dat de Knesselaarse meerderheid tegen mijn motie heeft gestemd en dus de facto voor de verbreding heeft gestemd.

Het is duidelijk hun zorg niet. Het Schipdonkkanaal loopt niet over Knesselaars grondgebied en solidariteit met landbouwers uit de andere gemeenten die veel grond zullen verliezen door de verzilting lijkt Groep 9910 totaal vreemd.

Ook de gevolgen voor Ursel lijken hun niet te deren: we zullen het verkeer wel stoppen aan de gemeentegrenzen. Dat is dus het nadeel van een partij die enkel lokaal leeft: ze kijken enkel naar de eigen gemeente alsof de rest buitenland is waar ze niks mee te maken hebben. Grensoverschrijdend denken bestaat niet in hun denkwereld.

Als N-VA’er heb ik echter altijd al tegen de verbreding geweest. Ik heb mijn standpunten nog eens vastgelegd met wat beeldmateriaal om iedereen te laten zien hoe mooi het Schipdonkkanaal nu wel is: