mei 12, 2009 - In de pers    No Comments

Motie tegen breder Schipdonkkanaal

David Geens (GVP) legt de gemeenteraad van Knesselare woensdag 13 mei een motie voor tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal. Nadat Maldegem en Sint-Laureins al resoluut neen hebben gezegd tegen de verbreding, vindt Geens dat Knesselare ook moet volgen. Het Schipdonkkanaal loopt niet door Knesselare of Ursel, maar toch is het dossier van belang voor de gemeente. “Een verbreding van het Schipdonkkanaal zou gevolgen hebben voor de hele regio en dus ook voor Knesselare en Ursel”, vindt Geens. “Een breder kanaal zou voor extra industrie kunnen zorgen. En die vrachtwagens worden dan vanuit Eeklo door de dorpskern van Ursel gejaagd. We moeten durven ‘neen’ zeggen en daarom vraag ik de gemeenteraad om een motie tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal te stemmen.”

(JSA)

© 2009 Het Laatste Nieuws