mei 9, 2009 - In de pers    No Comments

Senioren kunnen niet stemmen in rusthuis

De senioren van Knesselare en Ursel zullen op 7 juni niet kunnen gaan stemmen in het rusthuis of in de serviceflats Hemelrijk.

David Geens (GVP) staat volgende maand op de lijst van N-VA en wil dat zoveel mogelijk inwoners van zijn gemeente naar de stembus kunnen. “Uit onderzoek blijkt dat amper tien procent van de Vlaamse rusthuisbewoners zelf hun stem uitbrengen”, zegt Geens. “De verplaatsing naar het stembureau is voor de meesten onmogelijk. Waarom kunnen we in Knesselare en Ursel geen stembureau verhuizen? In Knesselare naar de gebouwen van de serviceflats Hemelrijk en in Ursel naar het rusthuis Onderdale. Senioren zijn misschien minder mobiel, maar daarom niet minder geïnteresseerd in politiek.”

Burgemeester Freddy Tanghe (Groep 9910) stelt Geens teleur. “De adressen van de stembureaus moesten vorige maand al offi­cieel ingediend zijn”, zegt de burgemeester. “Geens is dus te laat. Zijn voorstel is ook niet zo gemakkelijk uit te voeren. De rusthuizen hebben niet zomaar lokalen op overschot om een stembeursgang te organiseren. We zullen de toegankelijkheid van de bestaande stembureaus in ieder geval zo groot mogelijk maken.”

(JSA)

© 2009 De Persgroep Publishing