apr 29, 2009 - In de pers    No Comments

GVP trekt niet meer naar kiezers

De Gemeentelijke VolksPartij Knesselare (GVP), de grootste oppositiepartij van de gemeente, zal in 2012 niet meer in die vorm naar de kiezer trekken. David Geens, één van de boegbeelden van de partij, staat in juni op de Vlaamse lijst van N-VA.

GVP blijft voorlopig onder dezelfde naam in de gemeenteraad van Knesselare zetelen. Toch zijn nu al drie van de vijf raadsleden overgestapt. Naast David Geens, zijn ook Joeri Roose en Guido Van Hecke overgestapt naar N-VA. Zij helpen Geens in zijn Vlaamse campagne.

“In de gemeenteraad blijven we de komende jaren in ieder geval als GVP zetelen”, zegt David Geens. “Toch staat het nu al vast dat we in 2012 niet meer als GVP naar de kiezer zullen trekken. Of dat dan als N-VA zal zijn? Dat kunnen we nu nog niet zeggen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog meer dan drie jaar van ons verwijderd. En drie jaar is heel lang in de politiek.”

(JSA)

© 2009 De Persgroep Publishing