Even de waarheid

Op 23 april stond er in het Nieuwsblad het volgende te lezen:

Nieuwe energiepremie

Er wordt een nieuwe premie ingevoerd ter ondersteuning van bewust energiezuinig wonen. Wie een energieaudit laat uitvoeren (kan gratis bij de Woonwijzer Meetjesland) en kan tonen dat er nagedacht wordt over energiezuinig wonen, kan aanspraak maken op een aanmoedigingspremie van 100 tot 200euro. De bestaande gemeentelijke premie voor het plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp of een zonneboiler wordt afgeschaft. Deze premie was gelinkt aan een Vlaamse premie, maar aangezien die werd afgevoerd, moest ook Knesselare volgen. (mye)

Even de echte waarheid vertellen: De warmtepomp en zonneboiler subsidies waren niet aan een Vlaamse premie gekoppeld. Deze subsidies zijn afgeschaft omdat de meerderheid enorm veel moeite heeft de begroting rond te krijgen en zelfs niet een paar duizenden euro heeft om jonge gezinnen te ondersteunen.

Moesten ze willen, dan konden ze de tienduizenden euro’s aan receptiekosten een beetje minderen om de premies wel in stand te houden.

Vlaanderen heeft gewoon de manier van subsidiëren verbetert voor zonnepannelen; een kleine technische aanpassing van het Knesselaars reglement had volstaan. Het ging puur om de benaming van het certificaat waaraan de subsidie gekoppeld was.