apr 11, 2009 - In de pers    No Comments

Wijziging in groene premies

Knesselare lanceert een nieuwe premie die het energiezuinig wonen moet stimuleren. Wie een energieaudit laat uitvoeren en aantoont dat hij bewust nadenkt over energiezuinig wonen, krijgt van de gemeente Knesselare 100 tot 200 euro. De premie wordt wel enkel gegeven wanneer het gaat om een woning van 20 jaar of ouder.

De nieuwigheid heeft ook een keerzijde. Knesselare schrapt meteen de bestaande gemeentelijke premie voor het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler. En daar wringt voor de oppositie het schoentje. “Wij zijn blij met de nieuwe premie voor energiezuinig wonen, maar snappen niet dat meteen de premie voor een zonneboiler geschrapt wordt”, zegt David Geens (GVP). “Wij moeten onze inwoners net stimuleren en dat doen we nu allesbehalve.”

(JSA)

© 2009 De Persgroep Publishing