mrt 20, 2009 - In de pers    No Comments

N-VA speelt David Geens uit

David Geens, de vroegere CD&V-voorzitter van Knesselare die op slag beroemd werd toen zijn partij hem buiten zette na communautaire kritiek, krijgt de prominente vijfde plaats op de N-VA-lijst voor de Vlaamse parlementsverkiezingen. ‘Eindelijk voel ik me opnieuw thuis in een partij.’

Toen hij na zijn kritiek op premier Leterme in september een mailtje kreeg dat de CD&V zijn ontslag verwachtte, dacht Geens er even aan om uit de politiek te stappen, zegt hij. ‘Als je na 16 jaar je best doen zo wordt gedumpt, dan ben je daar kapot van.’

Maar intussen bedacht hij zich en is hij lid geworden van de N-VA. ‘In die partij waarderen ze iemand die, zoals ik, hecht aan een gegeven woord’, zegt hij. Nu krijgt Geens dus de vijfde plaats op de N-VA-lijst. De partij wil hem uitspelen in de hele provincie. ‘Dat houdt in dat ik de komende maanden intensief campagne zal voeren – ook op markten en kermissen in de hele provincie. Ik heb daar met mijn vrouw lang over gepraat en gelukkig wil ze me steunen’, zegt Geens. ‘Dat de vijfde plaats niet onmiddellijk uitzicht geeft op een parlementszitje deert me niet. Integendeel, ik vind het een eer dat de partij me de hoogst mogelijke plaats heeft gegeven die een kandidaat uit Gent-Eeklo kon krijgen.’

De N-VA-lijst wordt immers getrokken door huidig parlementslid Helga Stevens, die uit Gent komt. De N-VA rekent gezien de peilingen op twee Oost-Vlaamse parlementsleden. ‘Op de tweede plaats komt Sint-Niklazenaar Lieven Dehandschutter’, kondigde provinciaal voorzitter Jan Martens aan. (tod)

© 2009 Corelio

Online