jan 27, 2009 - In de pers    No Comments

Bibliotheek dicht op zaterdag

De uitleenpost van de bibliotheek in Ursel zal vanaf 1 februari alleen nog open zijn op dinsdagavond en niet meer op zaterdagvoormiddag. Het aantal lezers is de voorbije jaren drastisch gedaald.

De voorbije maanden waren er heel wat geruchten over een sluiting van de bibliotheek van Ursel. Zo ver komt het niet, maar er wordt wel gesnoeid in de openingsuren. Vanaf volgende week zal je op zaterdag van 10 tot 12 uur niet meer naar de bib kunnen. Op dinsdag kan je er wel terecht van 16 tot 19 uur. Die openingsuren zijn ook aangepast om ze beter te laten aansluiten aan de schooluren.

«De bibliotheek van Ursel zal vanaf volgende week nog maar één dag per week open zijn», bevestigt schepen Herlinde Trenson (Groep 9910). «In de beheerscommissie hebben we gezien dat er op dinsdag meer volk komt dan op zaterdagvoormiddag. Daarom wordt de zaterdagvoormiddag geschrapt. Twee jaar geleden had Ursel nog 590 lezers. Nu schommelen we rond de 350. In andere gemeenten zou zoiets een sluiting van de uitleenpost betekenen, maar dat willen wij voorkomen. We zien dat er ook meer en meer lezers uit Ursel naar Knesselare gaan omdat het aanbod daar groter is.»

Oppositiepartij GVP is tegen. «Wij zijn voorstander om Ursel beter te behandelen dan in het verleden», zegt David Geens. «Jammer dat nog maar eens een openbare dienstverlening moet sneuvelen.»

(JSA)

© 2009 De Persgroep Publishing