dec 30, 2008 - In Vlaanderen    No Comments

Ik ben blij

Blij dat ik al enkele maanden geen lid meer ben van CD&V…

Alsjeblieft zeg, wat gebeurt er nu…

Ten eerste is er een ongeziene stoelendans met tal van effecten. Door het totale gebrek aan deskundig politiek personeel (waar ik al over schreef), haalt men nu weer iemand weg op Vlaams niveau (Van Ackere mag Vervotte weer eens opvolgen). Let trouwens op het feit dat Vervotje ronduit haar ongenoegen uit over de beslissingen binnen de CD&V… Dus de oranje Teletubbies hebben echt wel gedaan met zingen. De vraag is wie dan momenteel de plak zwaait?

Dit betekent dus ook dat Els Van Hoof haar senatorzitje verliest als Leterme terugkeert als senator.

En wie zal op Vlaams niveau nu weer voor een paar maand mogen gaan depanneren?

Als ik mij de verkiezingsuitslagen correct herinner, is er in West-Vlaanderen geen enkele opvolger al geweest.

Als Stefaan De Clerck nu minister wordt, schuift eerste opvolger Patrick De Groote van N-VA door naar de Kamer.

Tegelijk echter denk ik dat Peter Luyckx op de Limburgse opvolgerslijst zijn zetel dan weer kwijtgeraakt omdat Vandeurzen terugkeert in de Kamer. Dus op die manier blijven de fracties even groot, maar moet in de N-VA fractie wel een plek geschoven worden.

Ten tweede zal de CD&V nog maar eens minder Vlaams worden.

Grote roerganger voor BHV-splitserij Eric Van Rompuy gaat zijn mond voortaan houden. Dat heeft die zelf vanmiddag al aangekondigd.

Ten derde ben ik blij om geen deel uit te maken van partij die een regering leidt die geen Vlaamse meerderheid heeft.

En de drogredenering van Marianne Thyssen van enkele maanden geleden dat de regering bij de start nog wel een Vlaamse meerderheid had, is dus nu ook vervallen.

CD&V kiest dus bewust voor een anti-Vlaamse regering… Van De Panne tot Opgrimbie, remember… Woorden waarmee ik nog Terzake heb gehaald…

Zucht, beschamend. Net zo beschamend als de Open-vld die Dewael Kamervoorzitter laat worden: de man die het parlement al heeft voorgelogen en minachtend behandeld heeft in de ganse politiekwestie. Die moet nu ons democratisch orgaan gaan voorzitten.

België is doodziek: wil iemand de stekker uittrekken aub?